To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące
Użytkownik
Jestem za - następny weekend to zdecydowanie lepszy termin.
Administrator
za!
ja rozumiem, argument bardzo powazny...ale ja za tydzien nie moge, nocleg teraz tez juz mam umowiony i szczerze mowiac wolalabym mimo wszystko jechac, tym bardziej ze w niedziele mam zamiar wrocic. Czy jest ktokolwiek kto jednak wybiera sie w ten weekend mimo wszystko?
kurde, przeciez w berlinie juz wszystko bylo ustalone, i co wszystko mamy przesuwac o tydzien;/
tymbardziej ze pogrzeb ma byc podobno w niedziele, a w niedziele juz bedziemy w polsce.
okres zaloby juz trwa od jakiegos czasu, i wyjazd nic nie zmieni w naszej zalobie narodowej. jedyne co to fakt, ze w Berlinie nie wypada isc na impreze, tylko raczej spokojnie spedzic ten czas.
Ale oczywiscie jesli odczuwacie potrzebe bycia na tym pogrzebie, czy obserwowania go przez polska telewizje, to nie mam nic przeciwko, gdybym mieszkala w okolicy Krakowa, to pewnie tez glupio by mi bylo wyjechac w tym czasie gdzies.
Ostatnio edytowany przez aria (2010-04-14 14:23:15)
jedziemy.
nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Administrator
Ja tam śmiagam do Berlina. Za duzo juz kolowania i kazdy kto zdecydowal sie jechac w ten weekend juz sobie jakos plany ulożyl. Oczywiscie jesli ktos sie wykrusza bo pogrzeb no to wiadoma sprawa.
Wiec moze tak... Lista osób, które w moim mniemaniu jada:
1. Ja (wrocław)
2. Tofik (wro)
3. Pamela (Rzeszów)
4. Dominika (lublin)
5. Przemysław Kaca (Gdańska)
6. Pingwin (Wro)- ma pare
7. Ania (Poznań)
8,9,10 - koleżanki Ani- jada w 4 podzielone jakos tam na pary
11. Jakub Ciszewski Biała Podlaska
12. Kamil Bartkowiak (Gdańsk)
13. Kumpela Pingwina - z nia jedzie
14. Kasia - nie wiem skąd bo mi nie napisała
15. Justyna Lewandowska (Toruń) ma pare
16. Małgosia Stekiel (Szczecin)- jedzie z Justyna
17. Gosia (Opole)
18. kumpela Gosi z Opola- jedzie z Gosia
19. Aria (Szczecin) ma pare
20, 21,22- kumpele Ari ze Szczecina- jada jakos razem- wyjezdzaja juz w piatek
23, 24- jakas dziewczyna z chlopakiem z autostopem.net a teraz i od nas z forum ale nie wiem jak sie nazywaja
25. Ann (Gniezno, ewentualnie Poznan)
26. Paulina (Krakow, ale startuje z Wro)
27, 28 Kinga i jej kumple z Poznania
29. Wybryk (wro)
30. Morsia (torun)
Nie wiem co w takim razie z pozostalymi osobami, ktore pisaly ze na 100%:
1. Izka
2,3- Marysia i jej kumpela z Gliwic- one najprawdopodobniej nie jada
Osoby, ktore sie zastanawiały i nie wiem wkoncu czy jada czy nie:
1. Abigail
2. Malwiszcza + kumpela z Gliwic
3. Bleck z Opola
4. Dawid Tramp z Żagania
5. aga1989 z Krakowa
6. Pucha 144 z okolic Gliwic
7. Karinka Kozłowska z podkarpacia- prawie Bieszczad
8. Piotrek Błach- Biłgoraj- chyba z Krakowa
9. Paweł Pacześniak
10. Michał Furmański
11. Angelika Kozłowska
12, 13. Dwoje znajomych Pameli
14. Monika Franczak
Pozostale osoby, które wcześniej się do mnie zglosiły jednak nie jada z tego co mi pisały. Jesli cos sie na liscie nie zgadza to dajcie mi znac w pw czy jednak jedziecie czy nie. Jak ktos nie ma pary no to moze luknac kogos z tej listy i ja wtedy moge podac do kogos numer gg zeby sie dogadac czy ktos z kims jedzie.
Co do Par z Wrocławia- wszyscy z Wro badz, którzy dojada do Wrocka (nocleg zawsze sie znajdzie chodzby u mnie) to rano proponuje zbiórkę na Hellera (tam gdzie zawsze) o godzinie 6 rano. Jesli ktos bedize bez pary to nawet tam na miejscu sie jakos sensownie dobierzemy w pary;) z tym nie ebdzie na miejscu problemu. Jelsi bedzie nieparzyscie no to ja moge jechac w 3
Przypominam- start Wrocławia- 6 rano z Hellera
\
Jesli chodzi o noclegi:
Pamela skolowala dla 2-3 osob
i ja skolowalem u 4 dziewczyn spanie. Nie wiem dokladnie jeszcze ile osob beizde moglo w sumie u nich spac.
Justyna Lewandowska z kumpela cos dla siebie maja
Wiec jakos sie dogadamy no to czesc pojdzie kimac tam w tych noclegach u ludzi a pozostali plener
Wiec proźba- kto ma lub moze skolowac namiot niech bierze i da znac ze bierze. Jesli ktos wezmie namiot to nawet bym powiedzial ze moze miec pierszenstwo w nocowaniu na chacie jelsi bedzie chcial. Spiwory, kalimaty, badz jakis koc wezcie. Dawid tramp- wez moja kalimate mi po Rzymskim wyjezdzie co nadal masz;D
W miejscowke sie dobra spokojnie wykoluje bo kilkanascie Berlinczykow do nas dolaczy zeby sie z nami bawic.
Co do grilla. Ten co mialem juz go nie ma:D jelsi uda mi sie to porzycze badz jakis kupie. Jelsi nie to ma ktos taki jak ja mialem maly? w razie co na miejscu bedzie gdzie rzeczy zostawic w ciagu dnia zeby nie targac ich caly dzien badz ja moge za wielblada robic;)
Co do spotkania sie na miejscu. Jelsi ktos chce sie dolaczyc w ciagu dnia i w ekipie zwiedzac no to moj numer kontaktowy to 510264088. Pozostali tez niech napisza. Powiedzmy ze piszcie na moj zeby nie pisac po 100 esow bo drogo a ja jak cos to bede jakos dawal znac gdzie calosc;) Wiadomo, ze gdzies w centrum sie zgadujemy.
Wieczorne spotkanie- umawiamy sie o godzinie 19.00 w Berlin Alexanderplatz. Jest to centrum Berlina i jest tam punkt wdokowy. Tam sie spotkamy wszyscy i beda tez Berlinczycy
j.a. p.i.e.r.o.l.e.!
lista na niespełna 50 osób.
hehe i wyjazd autostopowy.
powiek krótko.. miazga.^^
nawet jak zostanie z tego 15-20 osób.!
Mala poprawka co do listy:)
Justyna Lewandowska (Toruń) =Morsia (torun)
Małgosia Stekiel (Szczecin)=Aria (Szczecin)
jedziemy w parze, z racji ze obie mamy piatek wolny to wlasnie wtedy wyjezdzamy...w sobote sie odezwiemy i pojawimy na spotkaniu:) do zobaczenia w Berlinie!
aria napisał:
kurde, przeciez w berlinie juz wszystko bylo ustalone, i co wszystko mamy przesuwac o tydzien;/
tymbardziej ze pogrzeb ma byc podobno w niedziele, a w niedziele juz bedziemy w polsce.
okres zaloby juz trwa od jakiegos czasu, i wyjazd nic nie zmieni w naszej zalobie narodowej. jedyne co to fakt, ze w Berlinie nie wypada isc na impreze, tylko raczej spokojnie spedzic ten czas.
Ale oczywiscie jesli odczuwacie potrzebe bycia na tym pogrzebie, czy obserwowania go przez polska telewizje, to nie mam nic przeciwko, gdybym mieszkala w okolicy Krakowa, to pewnie tez glupio by mi bylo wyjechac w tym czasie gdzies.
Wiem, że już wszystko ustalone i naprawdę bardzo chciałam jechać. Właśnie o to chodzi, że mieszkam w Krakowie, więc na serio nie pasuje mi jechać do Berlina a jeszcze słyszałam, że wjazdy do Krakowa w niedziele mają być pozamykane, a jeśli coś będzie otwarte to oczywiście zakorkowane..także niestety ale odpadam
iska napisał:
słyszałam, że wjazdy do Krakowa w niedziele mają być pozamykane, a jeśli coś będzie otwarte to oczywiście zakorkowane..także niestety ale odpadam
jeśli wjazdy będą zakorkowane to raczej napewno DO Krakowa, a nie Z Krakowa.
Użytkownik
No DO Krakowa, czyli nie będzie jak wrócić do domu w niedzielę
na piechotę^^
chyba szukacie problemów na siłę.
a poza tym autostrady nie zamkną przecież
blueberries napisał:
No DO Krakowa, czyli nie będzie jak wrócić do domu w niedzielę
ajj kurde sory.
pomyliłem dni.^^
to spotkanie o 19 jest spotkaniem grillowym polskiej i berlińskiej grupy,
a wcześniejsze spotkania to tak jak Paweł pisał, kontakt sms:)
czesc! do torunia dotarlam rowno o 18, wiec wszystko poszlo prawie planowo:P niemiecka policja podwiozla nas kawalek (czyt. ok 80 km) na stecje benzynowa i sprawdzali nam dowody:D 'polizeman' byl smieszny...na poczatku powiedzial ze musi zabrac nas do berlina na komisariat, pozniej narysowal nam kraty na brudnej szybie radiowozu:D wie ktos moze czy jest jakas kara jesli kolejny raz zlapia na autostradzie?^^