To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące
Witam
Czyli jak w temacie
kierunek - Wiedeń
Osobiście mam ochotę na lot ze względu na ograniczenie czasowe
póki co brak konkretów lecz czekam na wszelkie propozycję w tym kierunku ;D
Jakbym mial sie pisac na Wiedeń, to raczej stopem by wolał, wcale nie-jest tak daleko.
Podobają mi się propozycje
czyli mamy :
1.Ukraina - Kijów
2.Austria - Wiedeń
3.Węgry - Budapeszt
Można by jeszcze pomyśleć nad Słowacją bo Bratysława jest pomiędzy Wiedniem, a Budapesztem.
I zamiast jednego miasta można by robic taki trip bo jak już się bedzie w jednym to do drugiego nie-daleko, albo ja juz za dużo myślę/mówię..
moim marzeniem jest Praga - Wiedeń - Budapeszt, dobrze, że za nie nie zamykają
Taaa
dobry pomysł z 3 miastami ale w moim przypadku muszę również w liczyć dni przejazdu a za pewne po 1 dniu pochłonie mi czas przedostania się nad Czeską granicę i z powrotem ponieważ wybierałbym się z północy polski
Więc optymistyczny wariant to 3 dni na "zwiedzanie" ergo : postój w Budapeszcie i do celowo Wiedeń.
chyba że ktoś ma namiary na jakiś transport ? albo posiada takowy i chciałby ruszyć na Trip-a z uwzględnieniem składki na paliwo.
Rozważałem też opcje przejazdu koleją np.Warszawa -Wiedeń ale to stosunkowo drogo wychodzi
chyba że ktoś zna tańsze połączenia
Tylko 5 dni mogło by być mało, żeby zwiedzić takie miasta..
To jak Praga tutaj pada to może wystartujecie w XIII Międzynarodowych Mistrzostwach Autostopowych? Są w tym roku do Pragi. Start w Sopocie. Więcej informacji na forum Klubu Przygody- http://www.klubprzygody.pl/forum/viewforum.php?f=38
Idea jak najbardziej pozytywna
zdrowa rywalizacja zawsze do daje smaku wyprawie
Ja jednak jestem za tradycyjnym "nie spiesznym" stopem zawsze jest szansa zatrzymania się tam gdzie akurat się chce i to niekoniecznie będzie ten główny cel wyprawy
Ale powracając do wątku : czy macie może jakieś propozycje w którym miejscu najlepiej przekroczyć granicę ?
znaczy gdzie są "martwe" punkty a gdzie główny tranzyt ? (na południu kraju )
Opcja jest żeby granice przekroczyć w Chyżnem i dalej tej trasy się trzymać przez Bratysławę do Wiednia
ewentualnie wariant 2 : przekroczyć granicę W Kudowie Zdroju ale w tedy omija się Słowację i prostą scieżką przez Brno do Wiednia
Btw. Ktoś wybierałby się z Torunia albo Bydgoszczy ?
a czy Ktoś reflektuje na jakiś wypad w góry w majowy weekend?
najfajniej jeżeli wchodzi w kwestie pobyt w chatkach studenckich. ;]
arahja90 napisał:
Ja wstępnie byłbym zainteresowany
arahja90 napisał:
ja spędzam włeekend majowy w chatce studenckiej na potrójnej.^^
mogę jeszcze polecić chatkę górzystów górach Izerskich i chatke na rycerzowej na taki wyjazd.
Użytkownik
iska napisał:
Ja się wybieram na 48 "Ezoteryczny" rajd Politechniki Krakowskiej w tym roku jest w Stróżach. Zapraszam!!!
ja też planowałam się ze znajomymi wybrać
ale kusi mnie też auto stop race ehh ;p
a ten Wiedeń jeszcze aktualny?
pomarańczaUżytkownik
arahja90 napisał:
ja bym była zainteresowana:)